2014. augusztus 30., szombat

Átlagos szombati nap :)

Mai to do lista kipipálva:
- nagybevásárlás - egy gyenge pillanatban bevállaltam egyedül :)
- konyha rendrakás - hét végére mindig elszabadul a pokol :)
- ebéd főzés - húsleves + főétel, ami ráadásul kicsit bonyolultabbra sikerült, mint terveztem :)
- süti sütés és fotózás + fotó utómunkák
- mosás
- nagy kupac mosott ruha elpakolása - szintén ami felgyülemlett hét közben
- rendrakás a lakásban - beleértve a tároló és a konyhaszekrény rendbetételét is, amire kb. kéthavonta szánom csak rá magam :)
- vacsira tonhalkrém készítése

Azt hiszem, megérdemlem a boromat. :) Meg azokat a tányérokat is, amiket a bevásárláskor vettem magamnak fotózáshoz. :)

Tárkonyos-mustáros csirkemell


- 45 dkg csirkemellfilé
- 1 ek barna rizsliszt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek dijoni mustár
- 20 dkg basmati rizs
- 2 ek frissen aprított tárkony
- olívaolaj
. só, bors

Egy vastag aljú fazékban kevés olajat hevítünk, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, és lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt megfőzzük.
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és megforgatjuk a barna rizslisztben. Kevés olívaolajon kisütjük egy serpenyőben, majd félretesszük.
A serpenyőben újabb olajat hevítünk és 4-5 perc alatt megpirítjuk rajta a hagymát. Ekkor felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk és végül belekeverjük a friss tárkonyt is. Pár percig főzzük. Visszatesszük a húst és a rizzsel tálaljuk.

CH tartalom: 43 g CH/adag
Kalóriatartalom: 425 kcal/adag


2014. augusztus 28., csütörtök

Abbahagyhatatlan :)

Régebben mindig kelt tésztás tönkölyrudakat készítettem, amikor vendégségbe mentünk.Imádjuk, csak mivel kelt tészta, macerás elkészíteni, pontosabban időigényes. Ezért régóta kerestem már valami alternatívát. Aztán ráakadtam az egyik Vidék Íze újságban: a köményes rudak. Sütéssel együtt is max 25 perc alatt elkészíthető.És abbahagyhatatlan. De tényleg. Úgy kell nagy önuralommal visszafognom magam, hogy ne egyem meg a fél tepsit. :)
Már sokszor megsütöttem, sokféle liszt variációkból, de a legjobban én személy szerint a 100% teljes kiőrlésű tönköly variációt preferálom, köménnyel megszórva. De ment már rá szezámmag, sajt, volt benne fehér liszt is, szóval lehet vele variálni bőven. A különbség csak annyi, hogy legfeljebb picit több vizet vesz fel. Az eredeti recept amúgy tojássárgáját ad hozzá, de én vízzel szoktam helyettesíteni, mivel a két tepsi mennyiséghez kell az egy tojás, én meg ha csak magunknak sütöm itthonra, egy tepsit szoktam sütni.

Köményes tönkölyropogós (kb. 70 db)


- 15 dkg tk tönkölyliszt
- 6 dkg tejföl / joghurt
- 5 dkg vaj
- 2 ek hideg víz
- 1 kk szódabikarbóna / 1/2 cs sütőpor
- 1/2 tk só + a tetejére
- 1 tojás a kenéshez
- köménymag

A lisztet elkeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, majd a vízzel, tejföllel összegyúrjuk. Lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. Ekkor érdemes felvágni a tésztát csíkokra, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a köménymaggal és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 200 fokos sütőben (nem légkeveréses) 12 perc alatt meg is sülnek.

CH tartalom: 1,4 g CH/db
Kalóriatartalom: 13 kcal/db




Forrás: Vidék íze magazin

2014. augusztus 24., vasárnap

A hűtő mélyéről

Hétvégén általában kinyitom a hűtőt és megnézem, mi az, amit nem használtam fel a héten, aminek hamarosan lejár a szavatossága. Tegnap leghátul megbújva találtam ricottát és túrót is, és mivel azt már tudtam, hogy ebédre mit fogok főzni, kizárásos alapon valamilyen desszerthez kellett felhasználni őket.
Szeretem az ilyen spontán sütögetést, főleg, ha ilyen finom eredmény születik belőle. A málnát persze nem a hűtő mélyén találtam, azt reggel vettük a piacon. :)
Viszont a ricottától még krémesebb lett, mint általában. A tejszínt most joghurttal helyettesítettem, ennek sem volt más oka, mint hogy nem volt itthon habtejszín, csak joghurt. :) Őszintén szólva lehet, át fogok szokni erre a variációra, mert az én gyomrom a tejszínt annyira nem bírja. De igazából ezek szabadon felcserélhető hozzávalók.
Múltkor vettem egy kevés mandulalisztet, hát most végre ki is próbáltam. És a végeredmény egy gluténmentes, rendkívül alacsony szénhidráttartalmú mennyei könnyű édesség lett. Imádjuk. :)
Nemhiába, ha spontán kell feltalálni magam, hogy mit főzzek a hűtő mélyéből, akkor elememben vagyok. :)

Málnás-ricottás túrótorta (20 cm-es tortaforma, 12 szelet)



Hozzávalók a piskótához
- 2 tojás
- 4 dkg mandulaliszt
- 4 dkg nyírfacukor por
- csipet szódabikarbóna
- csipet só

Hozzávalók a krémhez
-  20 dkg málna
- 25 dkg ricotta
- 25 dkg túró
- 7 dkg nyírfacukor
- 1 kis pohárnatúr joghurt (15 dkg)
- 15 g zselatin / 6 lap zselatin
- 1 citrom leve

-20 dkg málna a tetejére

A tojás fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot több részletben. Hozzászitáljuk a szódabikarbónával elkevert mandulalisztet és óvatosan elkeverjük. Egy 20 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Rácsra tesszük kihűlni.

A krémhez a málnát botmixerrel pürésítjük egy nagyobb tálba. Hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot, a ricottát és a túrót. Továbbra is botmixert használva összekeverjük a krémet, így megspóroljuk a túró szitán áttörését. Legvégül belekeverjük a joghurtot. A zselatint a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, majd legvégül hozzákeverjük a krémhez. A krémet 10 percre a  hűtőbe tesszük. Addig előkészítjük a tortát. A piskótalapot egy tányérra vagy tortatálra helyezzük és köré tesszük a tortagyűrűt, amit kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a krémet és 2-3 órán át a hűtőben hagyjuk dermedni. Tálaláskor a tetejére halmozzuk a málnát.

CH tartalom: 9,6 g CH/szelet (ebből 3,8 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 139 kcal/szelet





2014. augusztus 22., péntek

Kukoricaszezon

Még lehet kukoricát kapni a boltokban és a piacon, így úgy döntöttem, ezzel a recepttel nem várok.
Az igazság az, hogy a szélsőséges elvek szerint IR diétában nem szabadna nagyon kukoricát enni, mivel magas a glikémiás indexe. Van, aki ezért egyáltalán nem is eszik. Én azonban ettől némiképp lazábban veszem a dolgokat, mivel nem arról van szó, hogy állandóan kukoricát ennék, hanem egyszer-egyszer belekeverem a rizsbe vagy a salátába szénhidrát gyanánt.
Elismerem, ez a leves kicsit más tészta, hisz tömény kukorica. De évente egyszer kapni friss kukoricát, hát ki kell használni. :) Én bizony imádtam, krémes, sűrű, ízletes. A sült szalonna a tetején, na azt nem szabad lehagyni! :) Amire vigyázni kell, hogy állásában nagyon be tud sűrűsödni, tehát érdemes felönteni és újra felfőzni, ha nem csak egyszer eszünk belőle.
Az ilyen tartalmas leveseket egyébként azért kedvelem nagyon, mert akkor mellette lehet grillezett zöldségeket enni a főételhez és nem kell mindenféle egyéb kiegészítő, hogy meglegyen a szükséges szénhidrát mennyiség. :) 

Zsályás-póréhagymás kukorica leves (6 személyre)



- 55 dkg kukorica (lehet mirelit is, vagy három jó nagy cső friss kukorica)
- 1 nagyobb póréhagyma (kb. 20 dkg)
- 1 dl tejszín
- 1,2 l hús/zöldségalaplé
- 10-12 zsályalevél
- 4-6 szelet bacon (opcionális)
- olívaolaj
- só, bors

A szalonnát kevés bővebb olajban ropogósra sütjük kb. 5 perc alatt, majd papírtörlőre tesszük. A póréhagymát felkarikázzuk, majd kevés olajon megpirítjuk egy fazékban. Hozzáadjuk a zsályaleveleket, egy percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Forrástól számított kb. 10-15 percig főzzük, amíg a kukorica szépen megpuhul. Ekkor a leves kb. egyharmadát botmixerrel pürésítjük. Visszöntjük a leveshez a tejszínnel együtt és forráspontig hevítjük. Az összetördelt bacon szeletekkel tálaljuk.

CH tartalom: 24 CH/adag
Kalóriatartalom: 177 kcal/adag (bacon nélkül számolva!)

2014. augusztus 18., hétfő

Én és a köménymag

Mindig is utáltam a köménymag ízét. Még a gulyáslevesben is, ha kicsit köményesebb íze volt, akkor már nem rajongtam érte, pedig édesapám gulyáslevese egyszerűen zseniális. A kőrözöttet pedig ezért nem voltam hajlandó sosem megenni. Aztán, később valahogy megkedveltem a római köményt, aztánaz édesköményt. Legvégül pedig úgy gondoltam, kipróbálom újra a hagyományos, magyar konyhában használatos köménymagot.
Apránként csempésztem bele a mindennapjainkba, először fűszerpácokba került. Azt hiszem, az ellenálásom legvégül a köményes rúd megsütése után következett be. Ott ugyanis rájöttem: imádom a köménymagot. A sajtos variációt (amit direkt magam miatt csináltam), már meg sem ettem. :) Azt hiszem, a következő lépés a kőrözött lesz. Azt hiszem, most már azzal is megbarátkozom ennyi év után. :)

A recept, amit hozok, római köménnyel készül. Én az Uram miat tettem bele szalonnát is, de igazából vegetáriánus étel, ami gyors, laktató és szerintem borzasztóan ízletes. Sokkal többet meg tudnék belőle enni, mint amit a szénhidrát alapú diéta megenged. :)

A recept a Kifőztük magazin augusztusi számában jelent meg.

Paradicsomos-lencsés egytál



- 10 dkg vörös lencse
- 10 dkg apró szemű barna lencse
- 40 dkg konzerv paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4-5 szem szárított paradicsom
- 10 dkg füstölt húsos szalonna (opcionális)
- 1 kávéskanál (füstölt) pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 1 evőkanál friss oregánó
- 2 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál só
- 1,2 l víz
- 1 evőkanál (olíva)olaj
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy vastag aljú fazékban felhevítjük az olívaolajat, és kb. 3 perc alatt megpirítjuk rajta a vöröshagymát és a szalonnát. Hozzáadjuk a fokhagymát, újabb 1 percig pirítjuk, majd beleszórjuk a fűszereket (az oregánónak csak a felét tegyük bele ) és felöntjük a vízzel és a paradicsomkonzervvel. Hozzáadjuk a barna lencsét, majd 10 perc főzés után a vörös lencsét is. Kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. Legvégül beleszórjuk az oregánó másik felét és a balzsamecetet.Ízlés szerint kenyérrel vagy anélkül tálaljuk.

CH tartalom: 39 g CH/adag
Kalóriatartalom:  397 kcal/adag (szalonna nélkül 275 kcal/adag)






2014. augusztus 8., péntek

Szétfőzve :)

Tegnap csirkenyársakat készítettem fűszeres-kukoricás rizzsel. A terv az volt, hogy majd fotózom, és jön a blogra, node valami közbejött. Méghozzá életem eddig legszörnyűbb rizse. Soha nem jártam még így. Úgy szétfőtt, hogy magam sem értem. Talán nem volt jó ötlet a kukoricával együtt főzni, vagy nem kellett volna a kukorica miatt több vizet tennem hozzá. Vagy az volt a gond, hogy másik fazékban főztem és valamiért nagyon lassan forrt fel a ráöntött víz...Minden esetre majdnem kidobtam, de aztán rájöttem: igazából ugyanolyan, mint akármelyik üzemi konyhás rizs. :) Így lett a blogra szánt receptből kifőzdei kaja. :) Pedig a csirkenyárs igazán finom lett. :)

És habár tudom, a sütőt nem kapcsoljuk be szívesen ebben az időben, mégis olyan receptet hozok, amihez ha keveset is, de szükség van rá. De megéri. :) A receptet amúgy a GoddFood-ból loptam, nagyjából. :) Saláta, de mégis laktató, teljes értékű fogás. Télen-nyáron egyaránt elkészíthető.

Füszeres lencse, sárgarépa és feta saláta


- 25 dkg apró szemű barna lencse
- 45 dkg sárgarépa
-10 dkg galamb saláta
- 5 dkg feta sajt
- 1 tk kömény
- 1 babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- olívaolaj


A köménymagot mozsárban megtörjük, elkeverjük egy ővakán olívaolajjal és kevés sóval. A sárgarépát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, elkeverjük a fűszeres olajjal. 180 fokra (légkeveréses) sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a lencsét. Alaposan leöblítjük, majd bő vízben feltesszük főni sóval, a fokhagymával és a babérlevéllel. Mivel ez apró szemű barna lencse, így gyorsan megfő. Ha elég puha, leöntjük róla a vizet, meglocsoljuk a citromlével és hagyjuk kihűlni, a sárgarépát szintén. Végül összekeverjük a salátát, sárgarépát, lencsét és rámorzsoljuk a fetát. Kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

CH tartalom: 29 g CH/adag (ez a fajta apró szemű barna lencse csak 23g/100g CH-t tartalmaz, így ha más fajtát használunk, a CH érték jelentősen változik)
Kalóriatartalom: 322 kcal/adag





2014. augusztus 6., szerda

Boldog viharnapot!

Reggel kifejezetten büszke voltam magamra, hogy az esős idő ellenére bringával mentem dolgozni. Mikor felkeltem, konkrétan még ömlött az eső. De úgy döntöttem, optimistán állok hozzá, és biztos eláll, mire indulnom kell (hogy fotózni tudjam a tegnapi főztömet, direkt korábban is keltem). És valóban, láss csodát, eső nélkül megúsztam, hogy betekerjek.
Bezzeg délután. Ömlött. Szó szerint. Így szegény kis gyönyörűséges biciklim bent éjszakázott a munkahelyen, mert nem mertem nekivágni a hazaútnak. Pedig, igazából, mire este 7-re befejeztem a munkát, már el is állt. De a bátorságom addigra már az inamba szállt, így hagytam magam elkényeztetni és hazahozott az Uram. :)
De ez a rengeteg eső teljesen hihetetlen számomra. Gyakorlatilag azt sem tudom, mit kezdjek az erkélyen a fűszerekkel, mert ilyen mennyiségű csapadék nem szokott nekik jót tenni. Tavasszal ilyenkor rendszeresen tetvesek vagy gombásak lesznek. Ki a fene gondolta volna, hogy nyár közepén, augusztusban ilyen problémával kell szembesülni? Az meg főleg nehezíti a helyzetet, hogy napközben meg a 30 fokban felforrósodik és végképp befülled a földjük...
Így most aggódom szegénykékért. Az esőt meg szidom. :) Hisz végre ráveszem magam a mozgásra, erre tessék. :) De sebaj. Legyünk pozitívak. És ahogy Micimackó is mondta volt: Boldog viharnapot! :)

Cserébe hozok egy nagyon-nagyon régi receptet, még tavaly nyáron készítettem, de mindig elmaradtam a recept leírásával. Most a Kifőztük augusztusi számába végre összeszedtem magam. :) Én imádom amúgy, mert nagy cukkini őrült vagyok. És mivel még húst is csempésztem bele, minden bizonnyal a férfiak sem tiltatokznak ellene annyira. :)

Cukkinis lepény (6 szelet)


- 1 közepes fej vöröshagyma
- 70 dkg cukkini
- 20 dkg darált pulykamell
- 10 dkg (barna) rizs
- 15 dkg feta sajt
- 3 tojás
- 1,5 evőkanál friss kapor
- 2 evőkanál friss petrezselyem
- 1,5 ek friss menta
- 20 dkg (teljes kiőrlésű) réteslap
- (olíva)olaj
- vaj

A vöröshagymát apróra felkockázzuk. Egy vastag aljú fazékban kevés olajat hevítünk, néhány perc alatt megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizst és további 1 percig pirítjuk. Felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, és lefedve, kis lángon kb. 45 perc alatt megfőzzük. (Fehér rizs esetén a főzési idő kb. 15 perc.) Ha elkészült, villával fellazítjuk a rizsszemeket. Amíg a rizs fő, nagy lyukú reszelőn lereszeljük a cukkinit, szűrőben alaposan lecsepegtetjük. A darált pulykahúst kevés olajon megsütjük egy serpenyőben. (Nem kell tökéletesen megsülnie.) Ha a rizs megfőtt, levesszük a tűzről hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, elkeverjük a darált hússal, feta sajttal, a cukkinivel, az enyhén felvert tojásokkal és a friss fűszerekkel. Sózzuk, borsozzuk. Egy 20x30 cm-es tepsit kikenünk olvasztott vajjal. A réteslapokat félbevágjuk és a lapok felével kibéleljük a tepsit, több rétegben helyezve rá a réteslapokat, a lapok közé egy kevés olvasztott vajat kenünk. Eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a maradék réteslappal (a rétegek között kevés olvasztott vajjal megkenve) befedjük a tetejét, a kilógó széleket pedig behajtogatjuk. 180 fokra előmelegített legkeveréses sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

CH tartalom: 39 g CH/szelet
Kalóriatartalom:  394 kcal/szelet





Forrás (módosításokkal): Görög konyha szakácskönyv

2014. augusztus 3., vasárnap

Végre rend van és tisztaság :)

Idén büszke voltam magamra, hogy kivételesen úgy sikerült elindulnunk a nyaralásra, hogy rend és többé-kevésbé tisztaság volt a lakásban. Jó érzés volt arra hazaérni, hogy nem a rohanásban itthagyott irdatlan kupleráj vár.  :)
De valami ezt követően félresiklott. :) Igaz, pár nap múlva ismét elutaztunk, ezúttal a nővérem esküvőjére, és ez a készülődés bizony már kapkodással telt. A két út között épp mosni volt csak időm, de a ruhák elpakolására például már nem. Majd hazajöttünk és indult a mókuskerék a munkában. Legyünk őszinték, egy hét elteltével a lakásban már elviselhetetlen állapotok uralkodtak. A legmegdöbbentőbb számomra az volt, hogy az alatt a közel 3 hét alatt, amikor nem voltunk itthon, gyakorlatilag mindenhová beköltöztek a pókok. Rettenetes volt, kész pókinvázió. :)
De ma estére végre befejeztük, már csak néhány apróság maradt hátra, amiket szerintem átütemezek hétköznapra, tekintve, hogy a to do listám 80%-át kipipáltam, pedig több, mint 30 soros volt. :)

Jutalom gyanánt kihasználom a lakás közel 30 fokos hőmérsékletét, és kelt tésztát készítek :)

De most még nem ennek a receptjével jövök, hanem egy jól eltalált szedres sütivel. Ezt még hétközben sütöttem, de a hétvégét már nem érte meg. :)

Szedres-mákos-joghurtos szelet 


Hozzávalók a piskótához:
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 15 dkg joghurt
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 8,5 dkg nyírfacukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja

Hozzávalók a krémhez:
- 40 dkg szeder
- 10 dkg nyírfacukor
- 25 dkg joghurt
- 3 dl tejszín
- 20 g zselatin
- 1 citrom leve

A piskótához a puha vajat (ha kell, mikróban melegíthetjük picit) habosra keverjük a cukorral egy kézi mixer segítségével. Hozzáadjuk egyesével a tojásokat, ezt követően a joghurtot, majd a mákos és legvégül a szódabikarbónával és csipet sóval elkevert lisztet. Belekeverjük a reszelt citromhéjat is. Sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát. 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácsra tesszük hűlni. Ha kihűlt, óvatosan félbe vágjuk a tésztát.
Közben elkészítjük a krémet is. A szedret botmixerrel pürésítjük, elkeverjük a cukorral, joghurttal és a habbá vert tejszínnel. A citromlevet 4 evőkanálnyi vízzel langyosra melegítjük a mikróban, majd elkeverjük benne a zselatint. A krémhez keverjük.
Az alsó piskótalapot visszatesszük a tepsibe (a sütőpapírt én benne szoktam hagyni), és ráöntjük a krémet. Mivel a krém ekkor még nagyon lágy, én 10-15 percre hűtőbe tettem dermedni, és csak ezt követően helyeztem rá a felső piskótalapot, nehogy túlságosan belesüppedjen. 3-4 óra alatt hagyjuk megdermedni.
Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.

CH tartalom: 11 g CH (ebből 2 g gyors CH)/szelet
Kalóriatartalom: 159 kcal/szelet
24 szelet esetén







2014. augusztus 2., szombat

Mákfagyit tessék :)

Még tavaly vettem egy egyszerűbb fagylaltkészítő gépet, de akkor valahogy nem sikerült igazán kihasználni. Idén viszont már sokadjára kísérletezek fagylalt készítéssel, és a legutóbbival már egészen elégedett voltam. Az Uram kedvéért mákosat készítettem, és jó választás volt. A benne lévő mascarponétól finom krémes. Az egyetlen hibája még, hogy fagyasztás után picit törik, amikor kikanalazom és ennek nem teljesen értem az okát. Ha valakinek van bármilyen ötlete, örömmel fogadom. :)
A fotók nem lettek épp a legjobbak, mert nyaralásra indulva készítettem őket, és kicsit már késésben voltunk. :)

Meggyes mákfagylalt (kb. 1,2 liter)


- 6 dkg darált mák
- 7 dkg nyírfacukor por
- 4 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl tej
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 10 dkg meggy (magozott állapotban mérve)

A meggyet kimagozzuk és elfelezzük őket. Egy tálcán mélyhűtőbe tesszük őket (így nem ragadnak össze a szemek). A fagylalthoz a hozzávalókat alaposan elkeverjük a felvert tejszínnel. Fagylaltgépbe töltjük és kifagyasztjuk. A legvégén belekeverjük a félig fagyott meggydarabokat.

CH tartalom: 8 g CH/1 dl (ebből 3,5 g lassú CH) (teljes mennyiség: 95 g CH)
Kalóriatartalom: 89 kcal/1 dl (teljes mennyiség: 1073 kcal)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...