Oldalak

2013. augusztus 30., péntek

Ténymegállapítás

Utálok betegnek lenni. Ez tény. Félbetegnek (ami annyit jelent, hogy tökéletesen alkalmatlan vagy az értelmes munkavégzésre, ellenben nem vagy annyira rosszul, hogy csak feküdjél álló nap a kanapén) pedig még annál is jobban. Jelenleg az utóbbi állapotnál tartok. Biztos vagyok benne, hogy teljesen beteg nem leszek, de ez is éppen elég. HA már a hétvégi menüt sincs kedvem tervezni, az már a vég.

Bosszúból bejegyzést írok. Halasat, mert az rég volt. Ahogy a recept is régi. :) Csak elmaradtam vele. :)

Gyömbéres-citrusos-mézes lazac mazsolás kuszkusszal (2 főre)


- 2 szelet lazacfilé (kb. 15 dkg-osak)
- 1 citrom héja + leve
- 1 narancs héja + leve
- 3 cm gyömbér
- 2 tk méz (kb. 15 g)
- 2 ek mazsola (30 g)
- 90 g kuszkusz

A citrom és narancshéjat, valamint a gyömbért lereszeljük, elkeverjük a narancs és citrom levével, a mézzel, és kb. 1 órán át pácoljuk a fele mennyiségben a lazacot, közben megfordítva a szeleteket, hogy mindkét oldalát átjárja a pác. Kevés olívaolajon kisütjük a lazacszeleteket, majd tálaláskor a maradék citrusszósszal meglocsoljuk.
A körethez elkeverjük a kuszkuszt és a mazsolát, majd kétszeres mennyiségű enyhén sós, forrásban lévő vízzel leöntjük. Lefedve 10 percet állni hagyjuk, és kész is.

CH tartalom: 1 adag 50 g CH-t tartalmaz (ebből 17 g gyors CH, 33 lassú CH)



1 megjegyzés: