Mivel nyaralásunk utolsó napjait a horvát tengerparton töltöttük, most egy olyan korábbi receptet hozok, ami anno pont horvát halacskából készült (hála az egyik hipermarket láncnak), és az új csodálatos Berghoff tálamban sült. Imádom, álom mosogatni, még ha rá is égett az étel. :) A recept a Kifőztükben is megjelent.
Aranydurbincs vele sült zöldségekkel
Hozzávalók 2 személyre
2 közepes méretű aranydurbincs
25 dkg paradicsom
15 dkg lila hagyma
2 citrom
6 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
(olíva)olaj
A zöldségeket felkarikázzuk, és eloszlatjuk 2 kisebb, olajjal kikent sütőtálban. A halat alaposan megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségekre fektetjük. Köré szórjuk a fokhagymagerezdeket, az egészet meglocsoljuk olajjal. 190 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20 percig, majd 210 fokon további 5 percig sütjük. Rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése