A másik ténymegállapításom a hétvégéről, hogy micsoda elpuhult irodai tohonyák is vagyunk mi, hogy az első néhány kapavágás után tele lett vízhólyaggal a tenyerem, az azóta is tartó izomlázról pedig ne is beszéljünk. Pedig annyit azért nem voltunk kint. Úgyhogy töredelmesen bevallom, nem szoktuk a szántást. De majd hozzászokunk. :) És bár szemernyi kétségem sincs afelől, hogy még jó pár évnek el kell telnie ahhoz, hogy értelmes termés legyen majd a kertben, de abban is biztos vagyok, hogy töretlen lelkesedéssel fogunk kertészkedni az Urammal mindketten. :) És szerencsének a családban vannak nálunk tapasztaltabb kertészek, akiknek a segítségét kérhetjük. :)
Így az első kertészkedéssel töltött hétvége örömére egy olyan reeptet hozok ma, ami szintén első volt valamilyen szempontból: ez volt az első recept, amit a házban fotóztam. A konyhaablak előtt, bizony, mert nagy boldogságomra egy szép kis ablak van a konyhában. :) Imádom. :)
Ezért a salátáért is odavagyok mellesleg. Olyan szép színes, tarka-barka, igazi tavaszváró, jó ropogós, a juhtúró meg nagyon feldobja. És nem mellékesen pillanatok alatt elkészül.
Juhtúrós paprikasaláta csírával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 10 dkg juhtúró
- 3-5 dkg lucernacsíra
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom
A paprikát vékonyan felcsíkozzuk, elvegyítjük az olajjal, a bazsalikommal. Összeforgatjuk a csírával és az apró darabokra csipkedett juhtúróval. Azonnal tálaljuk.
CH tartalom: nem kell számolni vele
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése