Oldalak

2016. április 13., szerda

Végre

Azt hiszem, minden gátlás nélkül kijelenthetem, büszke vagyok magamra. Kitaláltam ugyanis, hogy bringával fogok az új otthonból is munkába járni. Terveim szerint, ha nem esik, heti 2-3 alkalommal szeretnék betekerni, ami alkalmanként 28-30 km. Végre olyan sport, amit megerőltetés nélkül, örömmel tudok beépíteni a hétköznapjaimba. :) Persze az első heti közel 100 km-es teljesítmény után most visszaesés következik, mivel holmi cukorterheléses vérvétel, vidéki út és társai miatt sajnos a héten már nem tudok a kétkerekűvel dolgozni menni, de majd bepótoljuk a hétvégén. :)
Szóval, imádat, az van :) És végre jó idő is, hogy bringázhassak. :)
És ha már ilyen hipereredményes múlt hetem volt, egészséges receptet kell hoznom. Bár mire ilyenkor este hazaérek, többnyire egy fél disznót ennék meg. De nektek csak egy salátát hozok. :P Na jó, egye fene, abból egy laktatóbb változatot. Egy szelet csirkehússal meg már nem is tűnik olyan diétásnak, nem? :) A lencsét pedig továbbra is imádom. :) De a bringázást jobban. :)

A recept a Kifőztük áprilisi számában is megjelent, Bioháló csírával készült és a szép új Fotókellék hátteremet hasznátam a fotózáshoz. :)

Feketelencse-saláta csírával


Hozzávalók 4-6 személyre
- 35 dkg cékla (tisztítva mérve)
- 20 dkg beluga (fekete) lencse
- 1 nagy póréhagyma
- 5 dkg csírakavalkád vagy más vegyes csíra 
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 kávéskanál koriandermag
- 2-3 evőkanál frissen aprított koriander- vagy petrezselyemzöld
- 1 evőkanál vörösborecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- só

A lencsét hideg, enyhén sós vízbe szórjuk, felforraljuk, és kis lángra téve kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A céklát megpucoljuk, falatnyi kockákra vágjuk. A fűszereket mozsárban durvára törjük, elvegyítjük 1 evőkanál olajjal, és összeforgatjuk a céklával. Sütőpapírral bélelt tepsin eloszlatjuk a zöldséget, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük. A felkarikázott póréhagymát a cékláról lecsöpögő olajban megforgatjuk, és 10 perccel a sütési idő vége előtt a tepsibe szórjuk, így egyszerre lesz kész mindkét zöldség. A maradék olajat elvegyítjük a vörösborecettel, és a lencsét a zöldségekkel, a korianderlevéllel és a csírával összeforgatva tálaljuk.

CH tartalom: 32 g Ch/fő (4 fős adagok esetén)
Kalóriatartalom: 271 kcal/fő (4 fős adagok esetén)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése