Oldalak

2016. október 25., kedd

Salátát ne csak nyáron

Bevallom töredelmesen, az elmúlt fél évben nem remekeltem táplálkozást tekintve. Amennyi szemetet (azaz agyonfeldolgozott élelmiszert) ettem, az szerintem az előző évek összmennyisége lehetett. A diétát persze tartottam, nem ez volt a gond, hanem hogy nem volt időm és lehetőségem minden étkezésre főzőcskézni, és így a házi alternatívák, saláták háttérbe szorultak a bolti gyorsbevásárlás (jesszus, idejét nem tudom, mikor voltam utoljára igazi bevásárláson a Bosnyák piacon :( ) és a paradicsomos tészta főzése mellett. Épp ezért úgy érzem, erősen zöldséghiányom van most, míg a bolti sonkáktól és egyebektől meg falnak megyek. Szóval, salátaszezon indul. Más kérdés, hogy télen kicsit korlátozottabbak lesznek salátát illetően a lehetőségek, de azért nem aggódom. :)

Íme itt is van egy téli verzió, amit egyébként még januárban készítettem. No igen, kicsit le vagyok maradva a receptek feltöltésével... :) Tudom-tudom, ebben is méz van, ha valakit zavar, helyettesítse nyírfaporcukorral nyugodtan.

A recept a Kifőztükben is megjelent és Bioháló csírával készült.

Vegyes káposztasaláta csírával


Hozzávalók 4 személyre
15 dkg fehér káposzta
1 közepes fekete retek
1 piros kápia paprika
1 sárgarépa
1 kisebb alma
5 dkg vegyes csíra
az öntethez:
2 teáskanál magos mustár
1 kávéskanál méz
1/2 citrom leve
1 evőkanál olívaolaj

A zöldségeket megpucoljuk, az almát meghámozzuk, majd mindet vékony hasábokra és csíkokra vágjuk. Az öntet hozzávalóit elvegyítjük, majd az összes alapanyaggal együtt nagy tálba tesszük, és alaposan összeforgatjuk.

CH tartalom: 8 g CH (ebből 3 g gyors CH)
A CH tartalmat befolyásolhatja, ha magas CH tartalmú (pl.: búzacsíra) csírát használunk hozzá.
Kalóriatartalom: 70 kcal/fő



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése