A csíráért köszönet a Biohálónak, a recpet a Kifőztükben is megjelent.
Sültpaprika-krém brokkolicsírával
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg kicsumázott kápia vagy kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
- brokkolicsíra
A paprikát felszeleteljük, alufóliával bélelt tepsire helyezzük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk olajjal. Mellé dobjuk héjastul a fokhagymát is. 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 20-25 percig sütjük, amíg megfeketedik a paprika héja. Ekkor az alufóliába zárjuk, 10-15 percet pihentetjük. Óvatosan lehúzzuk a héjat a paprikahúsról, a fokhagyma belsejét kinyomjuk, hozzátesszük, és a római köménnyel együtt botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Brokkolicsírával tálaljuk.
CH tartalom: 4 g CH/fő
Kalóriatartalom: 61 kcal/fő
Kipróbálom, jól hangzik.Ha az elkészített krémet forrón forró üvegbe töltöd, forró vízből kivett csavaros tetővel zárod, fejr eállítod és száraz dunsztba teszed nyugodtan elteheted télire is, én ha ízlik fogok belőle így készíteni több üveggel...
VálaszTörlésEz jó ötlet! Én a padliszánkrémet szoktam így eltenni, de ezt is kipróbálom, ha lesz időm a hétvégén. Köszönöm a tippet! :)
Törlés