Kínai gyömbéres marharagu tésztával
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg marhahús
10 dkg woktészta (teljes kiőrlésű vagy durumlisztes)
3 cm friss gyömbér
1 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál szójaszósz (cukormentes)
1 evőkanál szárított korianderlevél (ha kapunk frisset, helyettesítsük azzal)
1 teáskanál szárított ázsiai citromfű
1/2 fahéjrúd
1 csillagánizs
1 teáskanál szecsuani bors
1 teáskanál édesköménymag
1/4 piros csili (ízlés szerint lehet több is)
3,5 dl víz vagy alaplé
kókuszzsír
a tálaláshoz:
csilipaprika
korianderzöld
A fokhagymát, a gyömbért, az édesköménymagot, a csilit, a szecsuani borsot és a citromfüvet mozsárban vagy konyhai aprítógéppel pépessé őröljük. Lefedhető serpenyőben kevés kókuszzsírt hevítünk, és 1 percig pirítjuk rajta a fűszerpépet. Hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott marhahúst, és megpirítjuk. Felöntjük a vízzel, elvegyítjük a korianderlevéllel, a fahéjjal, a csillagánizzsal, a szójaszósszal, és forrástól számítva 1-1,5 órán át főzzük, amíg a hús meg nem puhul, és a lé be nem sűrűsödik. Miután kész, eltávolítjuk a fahéjrudat és az ánizst.
A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük. Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük, aprított csilivel és korianderlevéllel hintjük meg.
CH tartalom: 43 g/fő
Kalóriatartalom: 533 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése