Felteszem, már mindenki lázasan készülődik az ünnepekre. Bár kivételesen már szabin vagyok, így lenne időm nekem is sürögni-forogni, de az igazság az, hogy idén a munka helyett a zsibbadó kezem gátol meg az igazán aktív készülődésben. Jövő héten már megyek gyógytornára, így remélem az segít, hogy legalább néhány új recepttel elő tudjak rukkolni. :)
Ezért most egyelőre még a tavalyi tartalékokból kell gazdálkodnom. Ez most gasztroajándék kategóriába. A recept eredetije a Kifőztükből származik, de nyírfacukorral is remekül működik,csak ne tároljuk hideg helyen, mert akkor egy idő után kikristályosodik benne a cukor. Én a kávéhoz imádom. :)
Fahéjszirup
Hozzávalók 3-3,5 dl-hez
2,5 dl víz (palackozott ásványvíz)
5 rúd fahéj
30 dkg nyírfacukor
A fahéjsziruphoz a vizet a fahéjjal és a cukorral 15 percig forraljuk. Ha elérte a kellő sűrűséget, kis lyukú szűrőn keresztül tisztára mosott üvegbe öntjük.
Tipp: hűvős helyen a nyírfacukor megszilárdulhat, ilyenkor melegítsük fel és használható lesz újra.
CH tartalom: 1 dl 55 g CH-t tartalmaz
Nádcukorral is elkészíthető?
VálaszTörlésEngem is érdekelne,hogy nádcukorral is elkészíthető-e?
VálaszTörlésElkészítette valaki nádcukorral? Én is azzal szeretném! Ha igen,légyszi írjátok meg!
VálaszTörlésÉn nádcukorral készítettem, tökéletes
VálaszTörlésVigyázzatok vele, mert olyan mint a tej: ha felforr, elkezd emelkedni és kifut. Remekül feldobja a napot mikor a tömény cukorszirup beborítja a tűzhelyet 😉
VálaszTörlés