Tudom persze, hogy a diétában hivatalosan heti egyszer ajánlott tészta fogyasztása, mondjuk én mindig két evésre való adagot főztem, szóval itt bukott nálam eleve a heti egy alkalom, igaz, sosem voltem érzékeny erre. A különbség inkább az, hogy míg korábban havonta egyszer készítettem, most inkább hetente egyszer. :) Érdekes módon most végigpörgettem a feltöltésre váró recepteket és tészta nincs olyan sok köztük, feltehetően azért, mert sokszor kutyafuttában csak belevagdalaok mindenféle zöldséget, amit itthon találok meg egy kis paradicsomot.
Ez a recept most más mondjuk kivételesen nem paradicsomos, de borzasztóan egyszerű, egyetlen hibája, hogy nem épp kalóriaszegény. :) Bár ez számomra most inkább előny, szükségem van az energiára egy majdnem kétéves örökmozgó mellett. De akinek fogynia kell, az azért ne ezt egye minden nap. :)
A recept a Kifőztük online gasztromagazinban is megjelent.
Szalonnás-brokkolis tészta
Hozzávalók 4 személyre
22 dkg durum (spagetti) tészta
40 dkg fagyasztott brokkolirózsa
15 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
15 dkg koktélparadicsom
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál frissen aprított oregánó
2 dl főzőtejszín
só
bors
olívaolaj
a tálaláshoz:
parmezán vagy más intenzív ízű kemény sajt
A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a brokkolit és még pár percig főzzük, amíg a tészta és a brokkoli is kellőképpen megpuhul, majd az egészet leszűrjük.
Közben a vörös- és a fokhagymát felaprítjuk, a szalonnát felcsíkozzuk, a paradicsomokat félbevágjuk. Kevés olajon kb. 8 perc alatt megpirítjuk a hagymákat és a szalonnát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, 1-2 perc múlva felöntjük a tejszínnel, fűszerezzük, pár percig rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a brokkolit és a tésztát. Az egészet összeforgatjuk, és parmezánforgácsokkal a tetején tálaljuk.
CH tartalom: 48 g CH/fő
Kalóriatartalom: 497 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése