A recept a Kifőztükben is megjelent.
Ribizlis-joghurtos kocka
Hozzávalók 15 szelethez, 20 x 30 cm-es tepsihez
a piskótához:
- 5 tojás
- 5 dkg fehér tönkölyliszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2,5 dkg kakaópor
- 10 dkg nyírfaporcukor
- 1 csipet szódabikarbóna
a krémhez:
- 40 dkg ribizli
- 70 dkg natúr joghurt
- 4 dl habtejszín
- 12 dkg nyírfaporcukor
- 1 citrom leve
- 3 dkg zselatin
- 1 dl langyos víz
a tetejére:
- nyírfaporcukor
- ribizli
A tojások sárgáját kézi mixerrel kihabosítjuk a nyírfacukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához forgatjuk. Adagonként elvegyítjük a kakaóporral és a szódabikarbónával átszitált lisztekkel. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk, és az alsó lapot visszatesszük a tepsibe.
A krémhez a tejszínt lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, a nyírfaporcukrot és a citromlevet. A zselatint a vízben elkeverjük, majd mikróban addig hevítjük, amíg fel nem oldódik. Ezt is a krémhez dolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk a ribizliszemeket. A krémet eloszlatjuk a piskótán, majd ráhelyezzük a felső piskótalapot. A süteményt tálalás előtt 2-3 órát hűtőben dermesztjük. Porcukorral megszórva, ribizlivel a tetején tálaljuk.
CH tartalom: 18 g CH/szelet (ebből 4,8 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 204 kcal/szelet
Szenzációsan jól néz ki, szerelem első látásra... mentettem is. :-)
VálaszTörlés