Receptből egy finom laktató levest hozok. Szénhidrát tekintetében ki is teszi az ebéd nagy részét, épp ezért én jellemzően munkába szoktam vinni, főleg, ha húsmentes napot tartok. Így mellé már nem kell sokat enni.
A recept a Kifőztükben is megjelent, a Bijó támogatásával.
Paradicsomleves hüvelyesekkel, spanyolosan
Hozzávalók 4 személyre
- 1 konzervparadicsom (40 dkg)
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1,2-1,5 l víz
- 1 konzerv-csicseriborsó (40 dkg)
- 15 dkg fagyasztott zöldbab
- 20 dkg zöldborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál füstölt, őrölt pirospaprika
- 1 kávéskanál őrölt római kömény
- 2 babérlevél
- só
- (olíva)olaj vagy kókuszzsír
A kétféle hagymát felaprítjuk, a sárgarépát karikákra vágjuk. A hagymákat kevés zsiradékon megsütjük, elvegyítjük a római köménnyel, a pirospaprikával, 1 perc múlva pedig a sárgarépával. További 1-2 percig pirítjuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsomot, a babérlevelet, és felöntjük a vízzel. Sózzuk, forrástól számítva 15 percig főzzük. Ekkor – a babérlevél eltávolítását követően – a felét botmixerrel turmixoljuk, majd az összes leveshez adjuk a hüvelyeseket. Forrástól számított újabb 5 perc alatt (vagy amíg megfőnek a zöldségek) készre főzzük.
CH tartalom: 31 g CH/fő
Kalóriatartalom: 218 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése