Oldalak

2015. augusztus 30., vasárnap

Bosszúság :(

Nagyon bosszús vagyok, ugyanis múltkor kaptam szép padlizsánt a piacon jó olcsón, hát gondoltam, pár kilóból csinálok padlizsánkrémet és elteszem télire. És megromlott. Még sosem jártam így, nagyon szomorú vagyok miatta. :(

Így mutatok a padlizsánra egy jobb felhasználási módot, paradicsomos-padlizsános csirkeragu formájában.

Marokkói padlizsános csirkeragu


Hozzávalók 4 személyre
- 2 csirkemellfilé
- 4 csirkealsócomb
- 1 konzerv paradicsom (40 dkg)
- 1 padlizsán (kb. 30 dkg)
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál frissen aprított menta
- 1 evőkanál frissen aprított korianderzöld
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
- 1 teáskanál édesköménymag
- 18 dkg (basmati) rizs
- (olíva) olaj
- só
- bors
- zöldfűszer a tálaláshoz

A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd egy magas falú serpenyőben minden oldalát alaposan megpirítjuk, kiszedjük és félretesszük. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát kevés olajon néhány percig sütjük, elvegyítjük az édesköménymaggal és további 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsánt és nagy lángon 5 percig sütjük a zöldségeket. Felöntjük a paradicsommal és 3 dl vízzel, elvegyítjük a zöldfűszerekkel, sózzuk, majd beletesszük a húsdarabokat. Lefedve, közepes lángon 35 percig főzzük (ennyi idő alatt besűrűsődik a mártás, ha mégsem, fedő nélkül főzhetjük még néhány percig nagy lángon).
Közben elkészítjük a rizst. Vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, és lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
Zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.


CH tartalom: 46 g CH/fő
Kalóriatartalom: 438 kcal/fő (de ez függ attól is, mekkorák a combok, ill. hogy bőrével együtt esszük-e)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése