Előnye ennek a receptnek, hogy könnyű elkészíteni, viszont olyan igazi villantós fogás. Csak arra figyeljünk, hogy a kacsát azonnal tálaljuk, miután felszeleteltük.
A recept a Kifőztükben is megjelent.
Kínai öt fűszeres kacsamell zöldséges soba tésztával
Hozzávalók 2 személyre
- 40 dkg bőrös kacsamell
- 1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
- só
a körethez:
- 12 dkg soba (hajdina) tészta
- 1 sárgarépa
- 1/4 kaliforniai paprika
- 2 szál újhagyma
- 2 evőkanál szójaszósz (glutén- és cukormentes)
- 1 teáskanál rizsecet
- 1/2 lime leve
- szezámolaj
a tálaláshoz:
- lime-cikkek
A kacsamellek bőrét beirdaljuk, a húst bedörzsöljük sóval és a fűszerkeverékkel, 1 éjszakán át pácoljuk. Vastag aljú serpenyőben, először a bőrös felükkel lefelé, közepes lángon pirítjuk, amíg elkezd kisülni a zsírjuk. Időnként megforgatva kb. 15 perc alatt átsütjük.
Közben a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük a tésztát.
A sárgarépát és a kaliforniai paprikát vékonyan felcsíkozzuk, az újhagymát ferdén felkarikázzuk. Egy serpenyőben kevés szezámolajat hevítünk, nagy lángon néhány perc alatt megpirítjuk rajta a sárgarépát és a paprikát. Az újhagymával további 1 percig sütjük, majd összeforgatjuk az időközben megfőtt tésztával. A szójaszószt elvegyítjük a rizsecettel, a lime levével és kevés szezámolajjal, a zöldséges tésztára öntjük és összekeverjük.
A húst tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd 1 centis szeletekre vágjuk. Lime-cikkekkel tálaljuk.
CH tartalom: 41 g CH/fő
Kalóriatartalom: 659 kcal/fő (őszintén szólva szerintem ez picit több a kacsazsír miatt, de erre nem találtam megfelelő adatot)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése