Viszont én is eljutottam arra a pontra, hogy egy rántott hús alternatívát mégiscsak elkészítsek házilag, miután végre ledaráltam egy nagy adag maradék házi kenyércsücsköt, így lett végre teljes kiőrlésű zsemlemorzsám. :) Bizony, ki ne dobjátok a megmaradt kenyeret! Sokkal olcsóbb így elkészíteni a teljes kiőrlésű zsemlemorzsát, mint ha boltban vennénk meg méreg drágán. :)
Parmezános-kakukkfüves bundában sült csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg csirkemellfilé
3 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
15 g reszelt parmezán
1 teáskanál szárított kakukkfű
2-3 evőkanál (olíva)olaj
só
őrölt bors
a körethez:
15 dkg barna rizs
húsleves
1 nagy kaliforniai paprika
8 dkg rukkola
8-10 bazsalikomlevél
(olíva)olaj
só
Vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű húslevessel. Lefedve, kis lángon kb. 45 perc alatt megfőzzük.
Közben a zsemlemorzsát elvegyítjük a parmezánnal és a kakukkfűvel. A nagyobb darabokra vágott csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, és először olajban, majd a morzsában alaposan megforgatjuk. Egy tepsibe grillrácsot helyezünk, arra fektetjük a húst (ha sütőpapírra tesszük, elázik a panír alja sütés közben). és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A paprikát felszeleteljük, olajjal megkenjük a héját, és egy másik tűzálló tálban 15 percre azt is a sütőbe tesszük. Ha megsült, óvatosan lehúzzuk a héját, a húsát felszeleteljük. 2 evőkanál olívaolajjal, valamint a felaprított bazsalikomlevekkel elvegyítjük, majd összeforgatjuk a rukkolával.
A csirkemellet kb. 5 percig pihentetjük, mielőtt felszeletelnénk. A párolt rizzsel és a zöld körettel tálaljuk.
A recept a Kifőztükben is megjelent.
CH tartalom: 33 g CH/fő (ha nem eszünk mást hozzá ebédre, a rizs mennyiségét növeljük meg nyugodtan)
Kalóriatartalom 441 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése