Ezt a receptet még az esküvő előtt készítettem jóval. Halas ugyan, de egy-egy szelet hússal is kiválóan elkészíthető.
Bazsalikomos paradicsomszószban sült afrikai harcsa
Hozzávalók 2 személyre:
- 10 dkg basmati rizs
- 30 dkg afrikai harcsa
- 4 ek frissen aprított bazsalikom
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 doboz konzerv paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- csipet nyírfacukor
- só, bors, olívaolaj
A harcsaszeleteket megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk és borsozzuk, majd egy tűzálló tálba fektetjük őket. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük a konzerv paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, megcukrozzuk. 5 percig főzzük, a végén hozzáadjuk a felaprított bazsalikomot. Ráöntjük a halakra, majd 180 fokra (légkeveréses sütő) előmelegített sütőbe tesszük 20-25 percre.
A rizst kevés olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük térfogatához képest kétszeres menyiségű enyhén sós vízzel. Lefedve alacsony lángon kb. 15 perc alatt megfőzzük.
CH tartalom: 52 g CH/fő
Kalóriatartalom: 389 kcal/fő
Nagyon guszta, én még egy kis chili-t is tennék bele, de így is isteni lehet!:)
VálaszTörlésKöszönöm! A chili jó ötlet, csak az Uram nem szereti, ha mindenbe teszek :)
Törlés