Spenótos-juhtúrós quiche
- 200 g tk tönkölyliszt
- 110 g vaj
- 3-4 ek víz
- 300 g spenót
- 150 g juhtúró
- 100 ml tejszín
- 1 kis fej lilahagyma (kb 70 g)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- só, bors, olívaolaj
A tésztához a lisztet elkeverjük fél teáskanálnyi sóval, elmorzsoljuk a vajjal, majd a vízzel tésztát gyúrunk belőle. Ha 4 kis pitét csinálunk belőle, 4 részre osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk. Kibéleljük vele a piteformát/formákat, villával megszurkáljuk az alján a tésztát. Sütőpapírral kibéleljük őket, sütőgyönygöt/szárazbabot szórunk rá. 180 fokos sütőben (légkeveréses) 10 percig sütjük, majd eltávolítjuk róla a papírt és a nehezéket és még 5 percig sütjük (amíg ropogósra sül a tészta).
Eközben elkészítjük a tölteléket. A spenótot alaposan megmossuk, megszárítjuk. A lilahagymát és a fokhagymákat felkarikázzuk és kevés olívaolajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a spenótot és pár perc alatt kevergetve megvárjuk, amíg a spenót összeesik. Sóval, borssal ízesítjük. Levesszük a tűzről és amíg még meleg, belekeverjük a juhtúrót. A tejszínt elkeverjük a tojásokkal és azegészet összekeverjük (érdemes minél később belekeverni a tojásos részt, hogy a forró spenót ne változtasson a tojás állagán
Ha kész van a tésztánk, kivesszük a sütőből és felhevített olajjal megkenjük gyorsan, majd még 1 percre visszatesszük sülni. Ezt követően ismét kivesszük, eloszlatjuk rajta a tölteléket és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
CH tartalom: 37 g/pite (4 kis pite esetén)
Kalóriatartalom: 567 kcal/pite (4 kis pite esetén)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése