Egy spontán pillanatban jött az ötlet, mikor is vettem egy szem fügét a közértben.
Lehet előétel, főétel, vagy aminek szeretnénk, nehezen tipizálok. :)
Rukkola saláta csirkével, fetával és fügével
Hozzávalók 1 személyre:
- 10 dkg csirkemell
- 5 dkg rukkola
- 1 füge
- 1 ek feta
az öntethez:
- 1 kávéskanál méz
- 1 teáskanál szójaszósz (cukor és gluténmentes)
- 1/2 teáskanál citromlé
A csirkét apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben kevés olívaolajon kisütjük. A fügét cikkekre vágjuk. A rukkolát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, madj összekeverjük a csikrével és fetával. Az öntet hozzávalóit elvegyítjük, ráöntjük a salátára, végül ráhelyezzük a fügeszeleteket, és kész is.
CH tartalom: 15 g CH/fő (ebből 10 g gyors CH)
Kalóiatartalom: 319 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése