2012. március 19., hétfő

Egy nyárvágyó rohanós

El vagyok maradva a receptek leírásával, pedig még csak azt sem mondhatom, hogy olyan nagyon sokat főzök mostanában... A gond ezzel csak az, hogy egy idő után elfelejtem, mit is főztem és hogyan. :)
Így gyorsan egy hétköznapi-rohanós pótlása. :) Hangulatában már inkább a nyarat idézi. :)

Fűszeres pácolt csirkemell szeletek rukkolával és sült paradicsommal (2 főre)


Hozzávalók 2 személyre:
- 1 kisebb csirkemellfilé (kb. 35 dkg)
- 1/2 tk köménymag
- 1/2 tk mustármag
- 1 tk borókabogyó
- 1 tk rózsabors
- 1/2 tk só
- 0,5 dl olívaolaj
- 10 dkg rukkola
- 15 dkg koktélparadicsom

A húst vastagabb szeletekre vágjuk. A fűszereket picit megtörjük egy mozsárban, majd a sóval együtt elkeverjük az olajjal. Egy üvegtálba helyezzük a hússzeleteket, ráöntjük a páclevet, összeforgatjuk, majd 1-2 órára (ha fél-egy napot áll, sem gond) a hűtőbe tesszük pácolódni.
Ezt követően egy serpenyőben kisütjük a hússzeleteket. A koktélparadicsomot a hús sütéséből visszamaradt olívaolajon megpirítjuk, amíg megrepednek, majd a rukkolával együtt a hús mellé tálaljuk.

CH tartalom: 5 g CH/fő
Kalóriatartalom: 388 kcal/fő


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...