Bár nem vagyok meggyőződve róla, hogy a karaj a legjobb erre a célra, minden esetre ha lassan sokáig főzzük, akkor szépen megpuhul ez is. De le lehet cserélni tetszőlegesen.
Mediterrán sertésragu
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg sertéskaraj
- 20 dkg kaliforniai paprika (sárga és piros vegyesen)
- 1 doboz konzerv paradicsom (40 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg zöld olajbogyó
- 1 szál sárgarépa
- 1 ek paradicsompüré
- 1 dl víz
- 2 ág rozmaring
- só, bors, olívaolaj
a körethez:
- 20 dkg basmati rizs
- só
- olívaolaj
A karajt 2-3 centis kockákra daraboljuk, besózzuk, borsozzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk.
Egy fedeles serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és megpároljuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, és hirtelen kérgesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsom konzervet, a paradicsompürét, a vizet, a fokhagymát, a paprikát és a sárgarépát. Összekeverjük, sózzuk, a rozmaring ágakkal ízesítjük. Lefedve kis lángon főzzük 80 percen keresztül, ritkán megkeverjük, de inkább rázogatjuk a serpenyőt, hogy feleslegesen ne törjenek össze a zöldségek. Ekkor hozzáadjuk az olajbogyót, és még 5-10 percig főzzük ízlés szerint.
A körethez a rizst kevés olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük térfogatához képest kétszeres menyiségű vízzel. Forrástól számított 15 perc alatt alacsony lángon megfőzzük.
CH tartalom: 53 g CH/fő
Kalóriatartalom: 537 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése