Azt gondolom, minden egyéb külső hatás ellenére mégis csak ez az utolsó nyom a legtöbbet a latban. De per pillanat nem az ok, hanem a végeredmény a fontos: újra van kedvem az ezernyi receptem között lapozgatni, válogatni, kutakodni, így várhatóan újra életre kel a blog a nyári szunyókálás után.
Mivel azonban a hétvégénk még tele volt programmal, ezúttal még egy régi receptet bányászok elő és írom le hozzá végre a receptet is.
Amúgy, konstatáltam, hogy több recept is, melyeknek a fotója a "blogra vár" almappában csücsül a számítógépen, elveszett. Vagyis nem tudom, hová írtam fel őket. Ezért nem jó halogatni a dolgokat... :) Viszont tökéletes nyárvégi ebéd szerintem a most következő recept. Ha lett volna itthon lazac, biztos ezt sütöttem volna tegnap. :)
Lazac póréhagymamártásos spagettivel
Hozzávalók 4 személyre:
- 22 dkg durum tészta
- 4 szelet lazacfilé (kb. 15 dkg-osak)
- 1 póréhagyma (kb 15 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- szerecsendió
- só, bors
- olívaolaj
A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük.
A póréhagymát felkarikázzuk, majd kevés olívaolajon kb. 15 perc alatt megpáoljuk. Ekkor levesszük a tűzrő, felöntjük a tejszín felével, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadunk egy fokhagymanyomóval átpaszírozott fokhagymát, valamint késhegynyi reszelt szerecsendiót, némi sót, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a maradék tejszínt és egy percig forraljuk, majd kész is.
A lazacszeleteket besózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon 8 perc alatt ropogósra sütjük őket. A tésztával és a póréhagymamártással tálaljuk.
CH tartalom: 43 g CH/fő
Kalóriatartalom: 444 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése