Ez a változat a legújabb kedvencemmel, füstölt pirospaprikával készült. Rajongok érte :) A recept egyébként a Kifőztük magazin júniusi számába készült, ezúton is hálásan köszönöm a lehetőséget!
Házi paprikás pulykamell sonka
- 35 dkg pulykamell
- 2 teáskanál füstölt pirospaprika
- 1 ág friss rozmaring
- 4-5 szelet bacon
- só
- bors
- olívaolaj
A pulykamellet alaposan bedörzsöljük sóval és borssal. Egyenletesen
megszórjuk a pirospaprikával. (A legegyszerűbb, ha a deszkára szórjuk a
paprikát, és a húst beleforgatjuk.) A tetejére helyezzük a rozmaring ágat, majd
betekerjük a bacon szeletekkel. (Erre azért van szükség, hogy a hús minél
szaftosabb maradjon, de el is hagyható.) Egy jénai vagy tűzálló tál alját
kikenjük olajjal, ráhelyezzük húst, meglocsoljuk még egy kevés olajjal.
Lefedjük a jénai tetejével vagy alufóliával és 180 fokra elmelegített sütőben 20
percig sütjük. Ekkor levesszük a fedőt vagy alufóliát róla és további 10 percig
sütjük 200 fokon. Miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük. (A bacont levehetjük
róla.) Nagyobb sonka esetén a sütési idő is hosszabb. a
CH tartalom: 1 g/sonka
Kalóriatartalom: 486 kcal/sonka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése