A recept a Kifőztük magazin júniusi számába készült.
Marokkói ihletésű csicseriborsó- és rizssaláta
12,5 dkg (basmati) rizs
40 dkg (1 db) konzerv csicseriborsó
3 szál újhagyma
4-5 szem szárított paradicsom
1/2 csokor menta
1/2 csokor korianderlevél
1 lime vagy citrom leve
1/2 narancs leve
1/2 teáskanál római kömény és koriandermag vegyesen
2 evőkanál olívaolaj
só
A rizst egy vastag aljú fedeles fazékban kevés olívaolajon 1 percig
pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, majd lefedve,
alacsony lángon kb. 15 perc alatt megfőzzük. Ha ekészült, villával fellazítjuk a
rizsszemeket, hogy ne ragadjanak össze. A csicseriborsóról leöntjük a folyadékot
és alaposan leöblítjük. Az újhagymát ferdén felkarikázzuk, az aszalt
paradicsomot felcsíkozzuk. A citrom- és narancslevet elkeverjük az olívaolajjal
és a mozsárban megtört fűszerekkel, majd egy nagy tálban mindent összekeverünk.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk. (Előre is elkészíthetjük, hogy az ízek
összeérjenek néhny óra alatt.)
CH tartalom: 41 g CH/adag
Kalóriatartalom: 240 kcal/adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése