A szép őszi nap ellenére most még egy nyári receptet hozok, amit a nyaraláson az apartmanban készítettem.
A recept a Kifőztük magazin szeptemberi számában jelent meg.
Kapribogyós füstöltmakréla krém
- 1 konzerv füstölt makréla (170 g)
- 2 evőkanál kapribogyó
- 1/2 citrom leve
- 1 evőkanál natúr joghurt
- 5 dkg natúr krémsajt
- só, bors
A makréláról leöntjük az olajat és villával összetörjük a halat. Elkeverjük
a joghurttal, krémsajttal és citromlével. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint,
legvégül pedig belekeverjük a kapribogyót. Friss kenyérrel, olajbogyóval
tálaljuk.
CH tartalom: a fenti mennyiség kb. 4-6 személynek elegendő, a CH tartalommal gyakorlatilag nem kell számolni
Au, ez is! Mostanában nagyon halas lettem. Mondjuk én inkébb tonhalkrémet szoktam otthon csak úgy recept nélkül aktuális ötletekből, de ezt mindenképpen ki fogom próbálni! : )
VálaszTörlés