Minden esetre kicsit szomorúan konstatáltam, hogy talán ez volt az egyetlen alkalmam idén, hogy ilyen hangulatom legyen. Az év végi hajtás miatt ugyanis idén csakúgy, mint tavaly, nálam kimarad majd a fahéjillatú készülődés. :(
Ennek az ünnepi hangulatnak a fényében készítettem ma desszertet is. Utólag kiszámoltam, hogy egy igazi szénhidrátbomba lett (40 g CH/tortácska), így ehhez csak valami zöldségköretes főételt lehet enni majd. Hát hozok most egy ilyet.
A recept a Kifőztük magazin októberi számában jelent meg.
Csirkemell marokkói zöldségekkel, harisszás joghurttal
- 50 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg cukkini
- 35 dkg sárgarépa
- 4 kis lilahagyma (kb. 12 dkg)
- 4 nagy szál újhagyma (kb. 8 dkg)
- 1 teáskanál római kömény
- 1/2 teáskanál koriander mag
- (olíva)olaj
- só, bors
- pirospaprika
- 1 dl natúr joghurt
- 1 kávéskanál harissza (elhagyható)
- 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- 2 evőkanál frissen aprított mentalevél
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A cukkinit és a sárgarépát hasábokra, az újhagymát félbe, a lilahagymát pedig cikkekre vágjuk. A sárgarépát sós vízben 5 percig előfőzzük, leszűrjük és félretesszük. A római köményt és koriander magot mozsárban megtörjük, kevés sóval és 2 evőkanál olívaolajjal elkeverjük. A fűszeres olajat összekeverjük a zöldségekkel, majd a zöldségeket eloszlatjuk egy tepsiben. 10 percig sütjük a sütőben, majd 250 fokon további 5 percig grillezzük. Közben a húst felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés pirospaprikával megszórjuk. Forró serpenyőben megsütjük. A joghurtot elkeverjük a harisszával és a petrezselyem és menta felével. Tálaláskor a zöldségeket megszórjuk a maradék petrezselyemmel és mentával.
CH tartalom: 17 g CH/adag
Kalóriatartalom: 259 kcal/adag
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése