Igazából a krémbe is lehetett volna kókuszreszeléket tenni, csak épp elfogyott itthon, ezért lett sima mascarpone krém.
Bizony, nálam már csak így születnek a receptek.;)
Egyetlen hátulütője, hogy picit sok benne a szémhidrát. De egy leves-saláta kombinációjú ebéd mellé pont belefér. ;)
A recept a Kifőztük magazin novemberi számában jelent meg.
Áfonyás-kókuszos muffin (12 db)
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 5 dkg fehér tönkölyliszt
- 11 dkg nyírfacukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1,5 dl kókusztej
- 2 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 15 dkg áfonya
Hozzávalók a tetejéhez
- 20 dkg mascarpone
- 1 dl kókusztej
- 1-2 evőkanál nyírfacukor por (ízlés szerint)
- 5-10 dkg áfonya
Az áfonyát megmossuk, hagyjuk megszáradni. A liszteket elkeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a sóval. A vajat felolvasztjuk, egy kézi mixer segítségével elkverejük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a kókusztejet. Hozzáadjuk a lisztet és egy spatula vagy fakanál segítségével gyors mozdulatokkal összekeverjük a tésztát. Legvégül óvatosan beleforgatjuk az áfonyaszemeket.
A muffinsütő mélyedéseit papírral kibéleljük, elosztjuk benne a tésztát. 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a mascarponét elkeverjük a cukorral és a kókusztejjel. Felhasználásig a krémet a hűtőben hagyjuk dermedni. Tálaláskor egy evőkanálnyi krémet a muffinok tetejére halmozunk, áfonyaszemekkel díszítjük.
CH tartalom: 26 g CH/muffin (ebből 5 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 346 kcal/muffin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése