Ez a recept is egy jól sikerült verzió. A Fűszerésznél kapható fahéjjal és csillagánizzsal készítettem. Egyébként nehéz megállni, ha az ember betéved hozzájuk, hogy ne vásárolja fel az egész boltot. A héten a kínai ötfűszer keveréküket próbáltam ki (szintén kacsához), és szerintem a top tízes listámra felkerült. :)
A recept a Kifőztük online gasztromagazinban jelent meg.
Fahéjas-csillagánizsos kacsa sütőtökös kuszkusszal
Hozzávalók 4 személyre
- 2 bőrös kacsacomb (kb. 45 dkg)
- 2 bőrös kacsamell (kb. 40 dkg)
- 1 dl fehérbor
- 1 narancs
- 2 fahéjrúd
- 2 csillagánizs
- 6 gerezd fokhagyma
- 45 dkg sütőtök
- 12 dkg kuszkusz
- só
- őrölt bors
- (olíva)olaj vagy kókuszzsír
A kacsamelleket és -combokat alaposan bedörzsöljük sóval, borsozzuk, és zsiradékkal kikent tűzálló tálba tesszük. Elhelyezzük körülöttük a fűszereket és a fokhagymát, ráreszeljük a narancs héját, majd ráöntjük a narancs kifacsart levével elvegyített fehérbort. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 1,5 órán át sütjük, az első órában lefedve, majd utána fedő nélkül. Ekkor 10 percenként meglocsoljuk a szafttal, hogy a bőre szép ropogósra süljön.
A kuszkuszt a térfogatához képest kétszeres mennyiségű forró, sós vízzel leöntjük, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon, és magába szívja a nedvességet. A sütőtököt megpucoljuk, felkockázzuk, majd kevés zsiradékon megsütjük, és elvegyítjük a kuszkusszal. Tálaláskor a kisült szafttal meglocsoljuk a húst.
CH tartalom: 43 g Ch/fő
Kalóriatartalom: sajnos a bőrös kacsa kalóriatartalmával nem vagyok tisztában, így ezt inkább nem számolom ki, de nem egy diétás fogás, ez biztos
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése