Szóval ez egy nagyon egyszerű és egészséges fogás. Akkor is remek, ha nem rohanvást készül. ;)
Rizses egytál lazaccal és zellerrel
Hozzávalók 2 személyre
- 10 dkg basmati rizs
- 20 dkg lazacfilé
- 10 dkg szárzeller
- 1/2 citrom leve
- 2 cm friss gyömbér
- 1/2 kávéskanál szecsuáni bors
- (olíva)olaj
Vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, és lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
A lazacfilét felkockázzuk, sózzuk, a mozsárban megtört szecsuáni borssal ízesítjük. A szárzellert felkarikázzuk, a gyömbért felaprítjuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, 1 percig pirítjuk rajta a gyömbért, majd hozzáadjuk a zellert, és néhány perc alatt megsütjük, félretesszük. Ismét kevés olajat hevítünk, kb. 5 perc alatt megsütjük a lazacot, a citromlével ízesítjük, majd elvegyítjük a sült zellerrel és a főtt rizzsel.
CH tartalom: 41 g CH/fő
Kalóriatartalom: 344 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése