2015. február 5., csütörtök

Friss salátát télen is

Télen időnként rám tör a nyers zöldség hiánya. Persze, mindig eszem reggelihez paprikát, paradicsomot, de azért amit télen kap az ember, az nem ugyanaz. Épp ezért kevesebbet is eszem ilyen típusú zöldségekből, helyette pedig próbálok olyan alapanyagokból salátát kreálni, amik télen is frissek. Az egyik ilyen a sárgarépa. Ami nálam örök favorit, teljesen mindegy, hogy nyersen, főzve, sütve, akárhogyan. :) Csírával meg egyenesen vitaminbomba. :)

A recept a Kifőztük online gasztromagazinban jelent meg, a Bioháló támogatásával.

Csírás-mentás sárgarépasaláta


Hozzávalók 2-4 személyre
- 2 sárgarépa (kb. 20 dkg)
- 5 dkg vegyes csíra
- 1 evőkanál frissen aprított menta
- (olíva)olaj

A sárgarépát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a csírával, a mentával, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Tálalás előtt 1-2 órát állni hagyjuk.
Tipp: ez a mennyiség előételként 4, főételként 2 fő részére elegendő.

CH tartalom: 10 g CH/fő (2 személyes adagoknál) (búzacsírával számolva, csíra típusától függően változhat)
Kalóriatartalom: 123 kcal/fő




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...