Na ezért nem szoktam olyan dolgokat főzni, amiknek az elkészítési módját, ízét már megszokta gyerekkorában. Azzal úgysem lehet versenyezni.
Legyen inkább valami teljesen más, azzal nem tudok akkora bakot lőni. :)
Wokos kínai keles csirke tésztával
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- 1/2 kínai kel
- 18 dkg wok tészta (durumlisztes)
- 1/2 kk cayenne-i bors
- 2 ek szójaszósz
- 1 ek halszósz
- 1 tesákanál nyírfacukor
A húst csíkokra vágjuk. A vöröshagymát, a fokhagymát felaprítjuk. A gyömbért lereszeljük. A kaliforniai paprikát és a kínai kelt felcsíkozzuk. A tésztát a leírásnak megfelelően pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük, majd félretesszük.
A wokot felhevítjük, és megpirítjuk benne a vöröshagymát, 2 perc után rádobjuk a fokhagymát és a gyömbért, egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkehúst. Ha átsült, hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, pár percig még pirítjuk, majd végül belekerül a kínai kel is. Mikor kicsit összefonnyadt, belekeverjük a tésztát. Összeforgatjuk, ízesítjük a cayenne-i borssal, szójaszósszal, halszósszal és cukorral és kész is.
CH tartalom: 36 g CH/fő
Kalóriatartalom: 336 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése