Nagyon szeretem ezt a receptet, mivel a lassú sörben párolva sütés miatt olyan omlós lesz a csirke, hogy alig lehet a végén kiszedni, és ez így jó. :)
Falusi csirkerakottas
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 csirkemellfilé
- 2 csirke alsócomb
- 2 csirke felsőcomb
- 1 kg burgonya
- 20 dkg szalonna
- 20 dkg sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dl sör
- 2 ág kakukkfű
- 2 ág rozmaring
- 2 babérlevél
- 3 dkg vaj
- só, bors
A burgonyát és a répát felkarikázzuk, a hagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk vagy felszeleteljük. A római tál / fedeles sütőedény aljára egy réteg krumplit helyezünk, amit sózunk, borsozunk, majd rátesszük a rozmaring és kakukkfű ágakat, valamint a babérleveleket.
Ráfektetjük a húsdarabokat, sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a szalonnát, vöröshagymát és sárgarépát.
Zsindelyszerűen lefedjük a krumplival, meglocsoljuk a sörrel, majd olvasztott vajjal megkenjük.
Rátesszük a fedőt és 150 fokon (légkeveréses sütő) sütjük 2 órán át, majd levesszük a fedőt és még fél órán át sütjük, amíg a teteje megpirul.
CH tartalom: 47 g CH/fő
Kalóriatartalom: 696 kcal/fő
Forrás): Legjobb receptek: Csirke c. szakácskönyvből
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése