Az igazi szerelembeesés azonban két hete történt, az egyik első igazán gyönyörű meleg tavaszi reggelen, ragyogó napsütéssel. Péntek reggel volt, és a piac tömve árusokkal, friss, tavaszi virágokkal, és - feltehetően a szép időnek köszönhetően - mosolygós emberekkel. Kész felüdülés volt a bevásárlás, arról nem is beszélve, hány kiló zöldséget és gyümölcsöt cipeltem haza.
A végén még azt is megtanulom, mikor minek van szezonja, mert bizony ezzel eddig gondban voltam. És azért nem mindegy, hogy mit mikor akarunk frissen megvenni. :)
De a lényeg a piacon mégiscsak a nyüzsgés és az a szemet gyönyörködtető színkavalkád, ami a pultokon fogad minket. Hiába a tömeg (bár a szombat reggeli tumultustól még mindig kész vagyok...), élvezem. Kész terápia. :) Persze, szép időben. Szakadó esőben már kevésbé vicces. :)
És mivel szezonja van, vegyünk és együnk spenótot. A főzeléket illetően még nem vagyok nagy mágus, így én inkább alternatív utakat járok. Ez egyszerűbb. :)
Csirke curry csicseriborsóval és spenóttal
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 25 dkg spenót
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk koriander mag
- 1 kk római kömény
- 1 tk kurkuma
- 1 kk garam masala
- só, bors, olívaolaj
- 1 szárított chili
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. A spenótlevelek szárát levágjuk, a leveleket bő vízben megmossuk majd lecsepegtetjük, és nagyobb darabokra vágjuk. A koriander és római kömény magot mozsárban összetörjük. A csicseriborsót bő vízben leöblítjük. Egy magas falú serpenyőben kevés olajat hevítjük és 2-3 perc alatt megpirítjuk benne a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkét. Sózzuk, borsozzuk. Ha átsült, hozzáadjuk a kurkumát, római köményt és koriander magot, egy percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal és 1 dl vízzel/zöldségalaplével.
Közepes lángon 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, a chilit és a garam masalát is. Ha kell, sózzuk. 8 perc elteltével beledobjuk a spenótleveleket, beleforgatjuk. Még két percig főzzük, amíg a spenótlevelek összeesnek és kész is.
CH tartalom: 22 g CH/fő
Kalóriatartalom: 285 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése