A héten ráadásul lerobbantam. Talán az esti hidegebb levegőn ücsörgés, vagy a 30 fokos lakás, vagy a légkondi.. Nem tudom megmondani, de egyelőre még mindig nincs hangom. :) Ezért még kevésbé van kedvem a bevásárláshoz és annak tervezéséhez.
A hűtő aljában mégis maradt egy édeskömény, amikor megvettem, azt gondoltam, hogy majd valami fennkölt készül belőle, hisz még sosem próbálkoztam vele. Ehelyett csak bevágtam a sütőbe, ahogy mostanában mindent. Még mindig tartom, hogy nem kell túlbonyolítani az ételeket. Mi ezt is szerettük. :)
Sütőpapírban sült lazac édesköménnyel
Hozzávalók 1 személyre:
- 1 szelet lazacfilé (kb. 15 dkg)
- 1 édeskömény (tisztítva mérve kb. 15 dkg)
- 2 diónyi méretű lilahagyma
- 1/2 citrom
- só, bors, olívaolaj
A lazacot megmossuk, szárazra töröljük és sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló tálat nagyobb darab sütőpapírral kibéleljük, és a közepére helyezzük a halat. Az édesköményt megmossuk, ha hibás, a külső leveleit leszedjük, majd 8 cikkre vágjuk. A lilahagymát felnegyedeljük és az édesköménnyel együtt a hal mellé tesszük a cikkeket. A sütőpapírt összehajtjuk, ill. gyűrjük a tetején, hogy a hal a sütőben párolódjon. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük, szétnyitjuk a sütőpapírt és tálaljuk.
CH tartalom: 37 g CH/fő
Kalóriatartalom: 367 kcal/fő
Nagyon finom lehetett!!!
VálaszTörlésNagyon guszta, az édeskömény meg a lazac nagyon jól megférnek egymás mellett ;-)
VálaszTörlés