Azért ételek mindig készülnek, a fb-on töltöm is fel szorgalmasan a képeket, csak valahogy a leírás hiányzik. :)
Most pótlok egy jó kis szezonális receptet, ami egyik éhezős vacsira készült, húsmentesen, mivel megláttam a piacon végre az újburgonyát és nem akartam túlbonyolítani. :)
Sajttal és lilahagymával sült újburgonya (2 főre)
Hozzávalók 2 személyre:
- 45 dkg újburgonya
- 8 szem diónyi méretű édes lilahagyma (kb. 20 dkg)
- 10 dkg sajt (nálam fele trappista, fele vörös cheddar volt, hogy intenzívebb legyen az íze)
- 1 ág rozmaring
- 1/2 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
A burgonyás körömkefével megtisztítjuk, félbevágjuk (ha nagyobbak a szemek, akkor negyedeljük), a hagymákat félbe/negyedbe vágjuk, a fűszereket felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. Egy magas falú fedeles serpenyőben a vajat és az olívaolajat felhevítjük, majd rádobjuk az újburgonyát. Kb. 3 percig pirítjuk, sózzuk, majd lefedjük, és saját levében kb. 15 perc alatt megpároljuk, közben néha megrázogatjuk a serpenyőt, de nem kell keverni. Ekkor hozzáadjuk a lilahagymát is, és kb 5 percig sütjük a krumplit és a hagymát, közben hozzáadjuk a fűszereket is. Mikor a burgonya teljesen megpuhult, a lábast levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a sajtot. Mivel a serpenyő épp elég forró, tűz nélkül is 1 percig összesütjük a sajtot a burgonyával.
Azonnal tálaljuk.
CH tartalom: 50 g CH/fő
Kalóriatartalom: 492 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése