Csak az Uram morgott, hogy azért egy kis hús is mehetett volna bele. De azért persze megette. :)
Paradicsomos padlizsánragu (2 főre)
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 kisebb padlizsán (kb. 25-30 dkg)
- 25 dkg paradicsom
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál nyírfacukor
- 10 levél bazsalikom
- só, olívaolaj
- 8,5 dkg basmati rizs
A hagymákat felaprítjuk. A padlizsánt kb. 2 centis kockákra feldaraboljuk. A paradicsomot kisebbre felkockázzunk (ha valakit zavar, előtte húzza le róla a héját). Egy magas falú serpenyőben kevés olajat hevítünk és megpirítjuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, 1 percig pirítjuk még. Ekkor hozzáadjuk a padlizsánt, sózzuk, és 2 perc sütés után hozzáadjuk a paradicsomot is. Összeforgatjuk és lefedve kb. 10 percig, néha megkeverve pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, a cukrot és a bazsalikomot is, majd még 5 percig rotyogtatjuk, amíg a padlizsán összeesik benne.
Közben vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt megpároljuk.
CH tartalom: 50 g CH/fő
Kalóriatartalom: 314 kcal/fő
Tetszik benne minden, főleg a padlizsán:) Nálunk csak én enném meg, így ritkábban készítek sajnos...
VálaszTörlés