Ezek után meg jött a mostani hétvége. Hetek óta tombol a hőség, a lakásban megfőlünk, a klíma jelenlegi álláspont szerint nem javítható, a tetőtéri lakások meg - mint ismeretes - ontják a meleget. Irány Ausztria. No,hát nem 14 fok volt esővel? Persze, pont nekünk is akkor kellett menni, mikor itthon is lehűlt picit. A melegre meg pont hazajöttünk újra. :) Szóval idén én inkább már nem választok időpontot. :) Ettől függetlenül jó kis hétvége volt, és én még mindig vallom, hogy így legalább évekig fogjuk mesélni, hogyan áztunk vízesésnézés közben. :)
Azért a csodás új fényképezőgéppel küzdöttem az eső ellen, íme pár fotó ízelítőképp:
Hagymás-burgonyás paradicsomleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 fej vöröshagyma
- 2 kis szem burgonya (tisztítva mérve kb. 20 dkg)
- 50 dkg paradicsom
- 4-5 ág kakukkfű
- 1 teáskanál nyírfacukor
- 1 teáskanál só
- olívaolaj, bors
- 1,2 l víz
A paradicsomokat 1 percre forró vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héjukat, félbe vágjuk őket és félretesszük. A vöröshagymát felaprítjuk, a burgonyát felkockázzuk. Kevés olívaolajon 3-4 percig pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát és a paradicsomot. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a kakukkfű leveleket. Lefedve közepes lángon kb. 30 percig főzzük, amíg megfőnek benne a hozzávalók. Ekkor botmixerrel pürésítjük és kész is.
CH tartalom: 19 g CH/fő
Kalóriatartalom: 130 kcal/fő
Wilde Wasser? (Vagy csak hasonlít?)
VálaszTörlésCsak hasonlít, ez Golling volt :)
Törlés