Ma végre felavatom a karácsonyra kapott szakajtót. Tudom, szégyen-gyalázat, hogy egy hónap alatt nem sikerült kenyeret sütnöm még, de a kenyérsütő gép miatt elkényelmesedtem picit. Pedig azért a "kézi" kenyérnek nincsen párja. :) A tészta már keleget, úgyhogy addig van egy kis időm egy régi receptet előhalászni és leírni végre. :)
Azérthamis húsleves, mert az alaplé a mélyhűtőből került elő és maradék sült pulykából készült. :)
Hamis húsleves ázsiai beütéssel (6 főre)
- 10 dkg ázsiai tojásos tészta (lehetőleg durum)
- 20 dkg zöldborsó
- 1 l húsleves alaplé
- 0,4 l víz
- 2 közepes szál sárgarépa (kb. 17 dkg)
- 2 szál újhagyma (kb. 5 dkg)
- 2 ek szójaszósz
- 2 cm gyömbér
- 10-15 dkg pulykasült felcsíkozva (ha nincs maradék, süssünk ki egy-két szeletet kis sóval, borrsal, kevés olívaolajon)
A gyömbér releszeljük, a sárgarépát kis kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A zöldborsót feltesszük főni az alaplével és vízzel, hozzáadjuk a gyömbért is. 5 perc után beledobjuk a sárgarépát is és 10 percig főzzük, amíg mindkettő kezd megpuhulni, de még nem fő szét. A tésztát külön fazékban kifőzzük az utasítás szerint. A leveshez adjuk az újhagyma felét, a pulykahúst, ízesítjük a szójaszósszal. Pár percig forraljuk, majd közvetlenül tálalás előtt beletesszük a tésztát (ha sokáig benne hagyjuk, felszívja a leves levét). Tálaláskor megszórjuk a maradék újhagymával.
CH tartalom: 6 adag esetén 1 adag 14 g lassú CH-t tartalmaz
Forrás: az ihletet a GoodFod magazinból vettem
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése