A recept a Kifőztük online gasztromagazinban jelent meg.
Paradicsomos-gombás bulgur csirkehússal
Hozzávalók 2 személyre
- 10 dkg bulgur
- 1 főtt csirkemellfilé (maradék is lehet)
- 1 kis vöröshagyma
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom (7 dkg)
- 1 teáskanál Worchestershire szósz
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- só
- őrölt bors
- (olíva)olaj
A bulgurt a térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízben kb. 10-15 perc alatt megpároljuk, ezalatt az összes folyadékot magába szívja. A finomra aprított hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és nagy lángon megsütjük. Sózzuk, belekeverjük a paradicsompürét és 1/2 dl vizet, 1 percig főzzük, végül hozzáadjuk a szálaira szedett csirkehúst. A kakukkfűvel és a Worchestershire szósszal ízesítjük.
CH tartalom: 45 g CH/fő
Kalóriatartalom: 430 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése