Csomagoljuk őket sütőpapírba, úgy könnyebb szállítani, nem ragad össze és könnyebben egyben is marad. :)
Tudom, hivatalosan azt mondják, ne együnk mézet meg aszalt gyümölcsöket, de ha számoljuk őket, kis mennyiségben belefér :)
Házi müzliszelet
Hozzávalók 16 szelethez:
- 12 dkg vaj
- 8 dkg nyírfacukor
- 7 dkg méz
- 14 dkg zabpehely (apróbb szemű, igény szerint gluténmentes)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 dkg lenmag, mozsárban megtörve (2 ek)
- 1 dkg szezámmag (1 ek)
- 4 dkg aszalt szilva (cukrozatlan) apróra vágva
- 4 dkg aszalt sárgabarack (cukrozatlan) apróra vágva
- 6 dkg őrölt mandula
- 5 dkg mogyoró apróra vágva
- 1/2 tk őrölt fahéj
A vajat a cukorral és a mézzel összeolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és elkeverjük a többi hozzávalóval. Egy kb. 20x25 cm-es tűzálló tálat kivajazunk és alaposan belenyomkodjuk a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vékony pengéjű éles késsel felszeleteljük (vigyázzunk, ha ekkor nagyon morzsálódna, nyugodtan nyomkodjuk újra össze az ujjainkkal).
CH tartalom: 16 g CH/szelet (ebből 6 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 200 kcal/szelet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése