2015. január 9., péntek

Gyorskaja otthon

Bizony, létezik a gyorskaja nálam is, csak én inkább magam készítem. És nem azért hívom így, mert hasonlít a gyorséttermi fogásokra, hanem mert ugyanazon okból készítem őket, mint amiért sokan gyorsétterembe járnak: nincs idő másra. Ezek a a fogások amúgy rendszerint reggel készülnek, mielőtt munkába mennék, ugyanis általában 15-20 perc alatt elkészíthetőek, sokszor ráadásul nem is kell mindig végig ott állni mellettük.
Nem mondom, hogy ezek a fogások jelentik a gasztronómia csúcsát. Viszont hihetetlenül egyszerű és gyors elkészíteni őket, így nem kell lemondanunk idő hiányában az egészséges táplálkozásról.

A recept a Kifőztük magazin januári számában jelent meg.

Harisszás darált hús rizzsel (2 személyre)




- 10 dkg basmati rizs
- kb. 2 dl húsleves
- 15 dkg darált sertéscomb
- 1 kápiapaprika
- 1/2 fej kisebb vöröshagyma
- 1 púpos teáskanál harissza
- só
- őrölt bors
- (olíva)olaj

Vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű húslevessel. Lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
A vöröshagymát felaprítjuk, a paprikát felkockázzuk, nagy lángon, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a harisszát, majd a darált húst, és megsütjük. A rizzsel tálaljuk.

CH tartalom: 43 g CH/adag
Kalóriatartalom: 344 kcal/adag


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...