És mivel most nagyon fáradt vagyok, egy egyszerű receptet hozok. Nekem ez valamiért nyári hangulatú étel, de az a jó benne, hogy az alapanyagok egész évben kaphatóak, és igazából ez sem más, mint kamrakaja. :)
Sonkába tekert csirkemell meleg babsalátával
Hozzávalók 4 személyre
- 4 kisebb csirkemellfilé (50 dkg)
- 4 szelet szárított sonka
- só
- őrölt bors
- (olíva)olaj
a salátához:
- 1 konzervfehérbab (40 dkg)
- 1 konzervvörösbab (40 dkg)
- 1 kis lila hagyma
- 1/2 kaliforniai paprika
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 2 evőkanál olívaolaj + a sütéshez
- 1 evőkanál fehérborecet
-1/2 citrom leve
-só
-őrölt bors
A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és a sonkába tekerjük. Kiolajozott sütőtálba tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A kétféle babot leöblítjük (egy keveset félreteszünk a levéből), a hagymát felaprítjuk, a paprikát felkockázzuk. Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk először a paprikát, pár perc múlva a babot és a félretett levét. Fűszerezzük az oregánóval, sóval, borssal, és néhány percig rotyogtatjuk, amíg a folyadék nagyjából elfő róla. Ekkor levesszük a tűzről, és ráöntjük a fehérborecettel és citromlével elvegyített olívaolajat.
A sült csirkemellet a meleg babsalátára tálaljuk.
Kalóriatartalom: 398 kcal/fő
CH tartalom: 31 g CH/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése