A scone nálunk egyébként még mindig reggelire szokott készülni, gyorsan összeállítható a tészta és 15-20 perc alatt meg is sül. :) A tejszín olyan kevés benne, hogy egy scone-ban pontosan kiszámolva még fél grammot sem ér el a szénhidrát tartalma (0,35 g) , épp ezért én nyugodt szívvel teszem bele. De ha valakit ez zavar, helyettesítheti vízzel is.
Medvehagymás scone
Hozzávalók 12 darabhoz
- 25 dkg teljes kiőrléű tönkölyliszt
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 1 dl tejszín
- 1,2 dl víz
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál só
- 5 dkg vaj
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt sajt (pl.: edami)
- 1 csokor medvehagyma
A liszteket elvegyítjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal, majd a tejszín, a tojás és a víz hozzáadásával lágy tésztát gyúrunk belőle. Elvegyítjük a reszelt sajt kétharmadával és a felaprított medvehagymával, majd kb. 2 centi vastagságúra lapítgatjuk a tésztát a tenyerünkkel. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval,vagy egy pohár szájával kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
CH tartalom: 19 g CH/darab
Kalóriatartalom: 175 kcal/darab
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése