Receptnek egy könnyű vacsorára valót hozok. Lehet enni magában is, és akkor mellé lecsúszhat egy házi keksz vagy süti is. :) Vagy egy gyors lepénykenyérrel. :) A recept a Kifőztük online gasztromagazinban jelent meg.
Joghurtos csicseriborsó saláta
Hozzávalók 2 személyre
- 1 konzerv csicseriborsó (40 dkg)
- 2 paradicsom
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 0,75 dl natúr joghurt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál (alma)ecet
- 1 evőkanál frissen aprított menta
- só
- őrölt bors
- a tálaláshoz: teljeskiőrlésű lepénykenyér vagy pita
A csicseriborsót alaposan leöblítjük. A paradicsomot felkockázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk. Az öntethez a joghurtot elvegyítjük az olajjal, a mustárral, az ecettel, a sóval, a borssal és a mentával. Hozzáadjuk a préselt fokhagymát. Az egészet összekeverjük, és tálalás előtt néhány órát állni hagyjuk. Pitával vagy lepénykenyérrel tálaljuk.
CH tartalom: 20 g CH/fő
Kalóriatartalom: 148 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése