De a füstölt makrélával nem így találkoztam először, hanem egy budapesti görög étteremben, amit imádok. Mivel nem épp pénzátrcabarát, ritkán tévedünk be, de akkor előszeretettel válogatunk össze előételeket és az teszi ki a vacsoránkat. Legutóbb a házassági évfordulónkon voltunk ott az Urammal, és a füstöl makrélával akkor találkoztam először. Imádtam. És azóta is imádom. És azt is imádom, hogy lehet kapni a boltban. :)
Füstölt makrélás, avokádós saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg rukkola
- 10 dkg füstölt makréla
- 1 érett avokádó
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1/2 citrom leve
a tálaláshoz:
- teljes kiőrlésű tortilla vagy pita
Az avokádót félbevágjuk, kiszedjük a magját, a húsát óvatosan kikanalazzuk, majd felkockázzuk. A füstölt makrélát falatnyi darabokra csipkedjük. Tálba helyezzük a rukkolát, megszórjuk az avokádóval és a makrélával, majd meglocsoljuk a citromlével elkevert olívaolajjal. Tortillával vagy pitával tálaljuk.
CH tartalom: 2 g CH/fő (pita nélkül)
Kalóriatartalom: 230 kcal/fő (pita nélkül)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése