Bátorításképpen, hogy neki merjek vágni ennek a holnapi napnak, hozok egy finom kókuszos kuglóf receptet. Kicsit morzsálódós típus, viszont néhány nap elteltével sem lesz szárazabb. igaz, eleve egy tömöttebb tésztát kell kapnunk, ezen senki se lepődjön meg. Hiába, a kókusz nagy kedvencem.
A recept a Kifőztük online gasztromagazinban jelent meg.
Kókuszos kuglóf
Hozzávalók 16 szelethez
- 10 dkg tönköly fehérliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 20 dkg nyírfaporcukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 12 dkg vaj
- 5 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Kézi mixerrel kihabosítjuk a vajat a cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral és sóval elvegyített liszteket, végül a kókuszreszeléket. Kivajazott, lisztezett kuglófsütőformába öntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig, majd 160 fokon további 30 percig sütjük.
Tipp: tálalás előtt vízzel elvegyített nyírfacukorporból sűrű mázat csorgathatunk a tetejére. Tetszés szerint megszórhatjuk kókuszcsipsszel is.
CH tartalom: 16 g CH/szelet (a cukormázas díszítés nélkül)
Kalóriatartalom: 208 kcal/szelet (a cukormázas díszítés nélkül)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése