2014. december 10., szerda

Csokoládés apróság

Mivel ma már késő van, én meg elég fáradt vagyok, így nem hozok hosszú előtörténetet, inkább csak egy receptet. Így az ünnepek közeledtével megszaporodnak az aprósütemények a legtöbb konyhában. Ezt a csokis falatkát egy hétköznap este készítettem, nem is tudom, honnét jött az ötlet. Talán a megmaradt mascarpone adta, meg, hogy megígértem az Uramnak, hogy csokis sütit sütök neki. Ez márpedig az, nagyon csokis. :)

Csokoládés falatkák (kb. 40 db)


- 13 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 13 dkg nyírfacukor por
- 3 tojás
- 2,5 dkg kakaópor
hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
- 10 dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 1 evőkanál kakaópor

A vajat kézimixer segítségével kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a liszteket és a kakaóport. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát nyomózsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk belőle a tepsire, egymástól kb. 3 cm távolságra. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémhez a csokoládét és a cukrot gőz fölött összeolvasztjuk. Elkeverjük a kakaóporral, a vajjal és a mascarponéval. Ha kihűlt, a tallérokat kávéskanálnyi csokoládékrémmel összeragasztjuk.

CH tartalom: 6,7 g CH/darab
Kalóriatartalom: 85 kcal/db





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...