Csokoládés falatkák (kb. 40 db)
- 13 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 13 dkg nyírfacukor por
- 3 tojás
- 2,5 dkg kakaópor
hozzávalók a krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
- 10 dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 1 evőkanál kakaópor
A vajat kézimixer segítségével kihabosítjuk a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a liszteket és a kakaóport. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát nyomózsákba töltjük, és kis halmokat nyomunk belőle a tepsire, egymástól kb. 3 cm távolságra. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémhez a csokoládét és a cukrot gőz fölött összeolvasztjuk. Elkeverjük a kakaóporral, a vajjal és a mascarponéval. Ha kihűlt, a tallérokat kávéskanálnyi csokoládékrémmel összeragasztjuk.
CH tartalom: 6,7 g CH/darab
Kalóriatartalom: 85 kcal/db
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése