Őszintén szólva, a vanília pudingos réteg ellenére picit aggódtam, hogy fog majd neki tetszeni, tekintve, hogy cukor nélküli meggylekvár került bele. Amiről annyit kell tudni, hogy mikor Anyósom egyszer készített és megkóstolta, megkérdezte, nem-e romlott meg, mert olyan savanyú (én meg nagykanállal tudom enni és édesnek érzem :) ). Ennek ellenére majdnem az egész tepsi sütemény elfogyott, szóval úgy gondolom, kiállta a próbát. Bátran készítsétek el Ti is, ha vendégek érkeznek. :)
Pudingos-lekváros szelet
Hozzávalók 22 szelethez, 18 x 30 cm-es tepsihez
- 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 4 dkg fehér tönkölyliszt
- 7 dkg nyírfaporcukor
- 4 tojás
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 csomag Nyírfacukor vaníliás pudingpor (8 dkg)
- 5 dl tej
- 2-3 dl cukor nélküli meggylekvár
a tálaláshoz:
- nyírfaporcukor
A tojások sárgáját kézi mixer segítségével kihabosítjuk a nyírfacukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgájához forgatjuk. Adagonként elvegyítjük a szódabikarbónával elkevert, átszitált lisztekkel. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk, és az alsó lapot visszatesszük a tepsibe.
A pudingport kevés tejjel csomómentesre dolgozzuk, majd a maradék tej hozzáadásával, állandó kevergetés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről, és időnként megkeverve langyosra hűtjük. A piskótát megkenjük a lekvárral, eloszlatjuk rajta a pudingot, majd ráhelyezzük a felső piskótalapot. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőben dermesztjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
CH tartalom: 13 g CH (ebből 5 g gyors CH)/szelet
Kalóriatartalom: 73 kcal/szelet
Kedves Viki!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki ez a süti, és biztosan nagyon finom is. Egy kérdésem lenne, ez a liszt mennyiség nem kevés ekkora adaghoz? Várom válaszod. Üdv, Ildikó