Így magában vadrizst most kóstoltam először. Rendkívül intenzív kicsit nyersebb íze van, nekem nagyon tetszett. De ha kevésbé vagyunk kísérltezőek, fele mennyiségben használjuk basmati rizzsel. :)
A recept a Kifőztük online gasztromagazinban jelent meg.
Vadrizs sült zöldségekkel
Hozzávalók 4-6 személyre
15 dkg vadrizs
zöldség- vagy húsleves
1 fej brokkoli
20 dkg sütőtökhús
35 dkg kelbimbó
3 rozmaringág
(olíva)olaj
A sütőtököt 1,5 cm-es kockákra vágjuk, a kelbimbót külső leveleitől megtisztítjuk, mérettől függően félbe- vagy negyedekbe vágjuk, a brokkolit kisebb rózsákra szedjük. Kevés olajjal összeforgatjuk a zöldségeket, majd sütőpapírral bélelt tepsin mindet eloszlatjuk. Rájuk helyezzük a rozmaringot, és 180 fokos, légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Vastagabb aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű húslevessel. Lefedve, kis lángon kb. 15 perc alatt megfőzzük, majd a zöldségekkel elvegyítve tálaljuk.
CH tartalom: 50 g CH/fő (4 fős adagok esetén), 33 g CH/fő (6 fős adagok esetén)
Kalóriatartalom: 317 kcal/fő (4 fős adagok esetén), 211 kcal/fő (6 fős adagok esetén)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése