A recept a Kifőztük márciusi számában jelent meg.
Lepénykenyér kétféle feltéttel
Hozzávalók 12 db-hoz
a lepénykenyerekhez:
30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
2,6 dl tej
2 teáskanál szárított élesztő
2 púpozott teáskanál búzasikér
2 kávéskanál só
a sonkás feltéthez – 6 lepénykenyérre:
15 dkg tejföl
4 vékony szelet füstölt sonka
4 szem koktélparadicsom
1/2 lila hagyma
só
őrölt bors
a kecskesajtos feltéthez – 6 lepénykenyérre:
15 dkg lágy kecskesajt
6 szem koktélparadicsom
2 szál újhagyma
1 kávéskanál szárított oregánó
1 kávéskanál szárított kakukkfű
A langyos tejet elkeverjük az élesztővel, majd a sóval és a sikérrel elvegyített lisztekhez adjuk. Tésztát gyúrunk belőlük, és 5 percig dagasztjuk. Tálba tesszük, folpackkal lefedve, langyos helyen kb. 45 percig kelesztjük. Gyúródeszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd 12 részre osztjuk. Mindegyiket 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a lepényeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Attól függően, hogy milyen feltéttel készítjük, megkenjük a tejföllel vagy a kecskesajttal, és megszórjuk sóval, borssal, fűszerekkel. A tetejükre pakoljuk a sonkát, a negyedelt koktélparadicsomokat, a felkarikázott újhagymát és lila hagymát. Meleg helyen további 20 percig kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
CH tartalom: 24 g CH/darab
Kalóriatartalom: 256 kcal/darab
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése