Tisztában vagyok vele, hogy ilyen ízeket csak friss, házi készítésű tésztával lehet elérni. Így eszembe sincs azt képzelni, hogy az enyém megközelíti ezt az ízvilágot. Minden esetre ezt a tésztát az a vaddisznós pappardelle ihlette, amit abban a kis étteremben ettünk Firenzétől nem messze.
Paradicsomos, kacsamelles pappardelle tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg (pappardelle) tészta durumlisztből
- 1 nagyobb bőrös kacsamell (kb. 25 dkg)
- 1 konzerv darabolt paradicsom (40 dkg)
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 kisebb sárgarépa
- 1 közepes lila hagyma
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
- 1 evőkanál frissen aprított zellerzöld
- 1 teáskanál nyírfacukor
- 1 teáskanál morzsolt zsályalevél
- 2 babérlevél
a tálaláshoz:
- reszelt parmezán vagy más kemény sajt
A kacsamell bőrét beirdaljuk, a húsát megsózzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a sárgarépát felkockázzuk. Egy magas falú, lefedhető serpenyőben, a bőrével lefelé kb. 3-5 percig (a zsírréteg vastagságától függően) sütjük a kacsamellet, majd megfordítjuk, újabb 2 percig sütjük, ezután visszafordítjuk bőrös oldalára. Mellé rakjuk, és a kisült zsíron a lila hagymát és a sárgarépát kb. 5 percig pirítjuk. Újból megfordítjuk a kacsamellet, az ételbe tesszük a vörösbort, és lefedve további 5 percig közepes lángon pároljuk. Felöntjük a paradicsommal és 1,5 dl vízzel, a zöld fűszerekkel, nyírfacukorral és sóval fűszerezzük, majd közepes lángon, lefedve kb. 45 percig pároljuk. Ha szükséges, adhatunk még vizet hozzá ez idő alatt. Időközben a tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük.
Ha letelt az idő, kivesszük a húst a szószból, és a bőrét lefejtve (erre most nem lesz szükségünk) villával szálaira szedjük. A húsfalatokat visszatesszük a paradicsomszószba, majd elvegyítjük a tésztával. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
CH tartalom: 54 g CH/fő (20 dkg tésztával csak45 g CH/fő)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése